Competitie informatie voorjaar 2024

 

Speeldagen competitie
De Dalle biedt competities aan waarbij gespeeld wordt op dinsdag (ochtend), donderdag (ochtend en avond), vrijdagavond, zaterdag en zondag. De reden dat niet alle competitie's worden aangeboden heeft te maken met de barbezetting en het beschikbaar houden van voldoende banen om doordeweeks vrij te spelen.

Aanbod competitie
De donderdagavond is voor de 8&9 17+ competitie. 8&9 Tennis is een laagdrempelige dubbelcompetitie speciaal voor (startende) recreatieve tennissers met speelsterkte 8 en 9 (17+) waarin twee dubbels worden gespeeld.
Op de vrijdagmiddag is de categorie DD 50+ nieuw.
De vrijdagavond is uitgebreid met de categorie 35+ voor HD/DD/GD.
Omdat er veel animo is voor de vrijdagavondcompetitie wordt er de ene week HD/DD gespeeld en de andere week GD. Daarom worden er slechts 5 avonden gespeeld.

Bij de zaterdag- en zondagcompetitie kan gekozen worden om met het team alleen dubbels of dubbels en singels te spelen. Afhankelijk van het soort team (Dames, Heren, Gemengd) worden er dubbels, mix-dubbels en singels gespeeld.

Spelduur partijen
Bij de dinsdag, zaterdag- en zondagcompetitie worden alle enkelpartijen volgens de reguliere telling gespeeld. Alle dubbelpartijen worden verkort gespeeld, dat betekent dat er bij een setstand van 1-1 een beslissende wedstrijdtiebreak (tot 10 punten) als derde set gespeeld dient te worden. Deze regel geldt voor alle categorieën en klassen.

Bij de donderdag en vrijdagavondcompetitie 17+ wordt om 2 gewonnen sets gespeeld en er wordt Compact gespeeld. Het beslissend puntensysteem is van toepassing (beslissend punt bij 40-40) en bij gelijke stand (1-1) in sets volgt een 10 punten wedstrijd tie-break. Deze competitiesoort telt mee voor het DSS speelsterktesysteem. Het kan zijn dat er vanwege de coronamaatregelen op tijd gespeeld wordt.

Captainsavond
Er zal één à twee weken voor aanvang van de competitie een captainsavond georganiseerd worden, waarbij alle captains worden uitgenodig om de tennisballen op te halen en hun competitiebijdrage te voldoen (bij voorkeur via PIN).
De hoogte van de competitiebijdrage is nog niet bekend, maar zal in dezelfde orde van grootte zijn als de bijdrage van de voorjaarscompetitie in 2023.

Overige regels

  • Als u uw team terugtrekt nadat wij uw inschrijving aan de K.N.L.T.B. hebben opgegeven, dient uw team aan de K.N.L.T.B. een boete van ± € 225,- te betalen.
  • Als uw team een boete van K.N.L.T.B. krijgt opgelegd vanwege onrechtmatig handelen zal deze boete op uw team worden verhaald.
  • Individueel inschrijven kan ook, echter alleen bij voldoende losse inschrijvingen kunnen wij een team samenstellen.

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 181 615 140

Adres

Tennispad 4
3202 LP Spijkenisse

KVK-nummer

40386217